jueves, 30 de octubre de 2008

tema de Pablo Sopena y Sergio Fuentes el Fi del mo

Pandèmia viral:

Possibilitat d´úna pandèmia viralen els pròxims 70 anys. MOLT ALTA.








Guerra nuclear:

`` En teoria una guerra nuclear podri destruir la civilització humana peròen la pràctica pense que el temps d`eixe perill ja ha passat. Hi ha tres punts potencials d`atenció nuclear actualment: Orient Mitjà, Ídia-Pakistan i Corea del Nord. D`estos Corea del Nord és el més preocupant, amb un exècit covencional, de gallet solt, que podria començar una guerra per accident. Però m`agrada pensar que les barreres contra l`ús d`armes nuclears es mantenen altes per la forma en què hem desenrtllat un sistema internacional de restricció de l`ús nuclear.´´








Terrorisme:

``La societat hui és més vulnerable al terrorisme perquè és més fàcil que un grup malevolente aconseguisca els materials necessaris, la tecnologia i l´experiència per a fer armes de destrucció massiva. Ara mateix, la causa més probable de baixes massives a gran escala per terrorisme seria una arma química o biològica. Alliberar a gran escala quelcom com l´àtrax o el virus de la piguota tindrien un efecte gegantí, i les comunicacions modernes de seguida ho convertirien en un problema transnsciona´´.





Canvi Climàtic:

A finals d´este segle és possible que els gasos hivernacle s´aguen doblegat i que la temperatura global haja augmentat almenys 2 graus. Açò és més calor del que la terra haja experimentat en l´últim milió i mig d´anys.




Bombardeig de rajos còsmics per l´esclat d´una estrela:


Cada poques dècades, un estrela gegant de la nostra galàxia, de la Via Làctia, es queda sense combustible i explota. És el que s´anomena una supernova. els rajos còsmics( partícules d´alta energia, com els rajos gamma) s´estenen en totes direccions. Si resulta que la terra està en mig, podem provocar una edat de gel. Si la terra ja té un clima fred, una descàrrega extra de rajos còsmics podria fer que les coses es gelaren de veritat.


No hay comentarios: